УЗ обіцяє новий швидкісний залізничний маршрут — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗ обіцяє новий швидкісний залізничний маршрут

1529
“Укрзалізниця” має намір запустити швидкісне сполучення між Києвом і Миколаєвом. Але можливим це стане тільки після електрифікації лінії Долинська-Миколаїв.
Про це повідомив в.о. голови правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов в інтерв’ю РБК-Україна.
Він зазначив, що після електрифікації цієї ділянки залізниці, однозначно виникне необхідність у запуску швидкісного поїзда в Миколаїв. Можливо, це буде зроблено за рахунок продовження маршруту Київ-Херсон для Інтерсіті. Кравцов зазначив, що компанія планує зробити це в цьому році.
Глава Укрзалізниці зазначив, що для цього буде потрібно збільшити парк пасажирських вагонів і впорядкувати інфраструктуру.
“Правда, в плані на цей рік у нас немає закупівлі нових швидкісних поїздів Інтерсіті, але ми маємо намір закуповувати прискорені приміські дизель-поїзди. Наприклад, такий поїзд зараз успішно курсує між Чернівцями і Львовом”, – зазначив Кравцов.
Він зазначив, що на даний момент потяги Інтерсіті використовуються на 90%. Кравцов повідомив, що після відкриття Бескидського тунелю в компанії активно обговорюється відкриття швидкісного сполучення Львів-Ужгород, однак для цього необхідний додатковий рухомий склад.

Довідка Finance.ua:

  • “Укрзалізниця” вирішила придбати 6 дизель-поїздів.
  • 16 липня на торгах на поставку переміг Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Полтавська обл.), запропонувавши 6 поїздів за 1 млрд 061,82 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас