Банкіри спрогнозували курс гривні на серпень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри спрогнозували курс гривні на серпень

4146
“При відсутності економічних і політичних шоків курс в серпні буде в діапазоні 26,5-26,7 UAH/USD”, – вважає директор казначейства банку “Кредит Дніпро” Олег Курінний.
За його словами, поки говорити про стійкий тренд зниження курсу передчасно.
Серед факторів, що впливають на розворот курсу, Курінний називає сезон низької ділової активності і порівняно невеликі обсяги торгів на міжбанківському ринку і традиційно високий попит на валюту з боку енергоімпортерів і ритейлерів, який посилюється на початку місяця за рахунок періоду виведення дивідендів нерезидентами, а в кінці – зростанням рівня гривневої ліквідності внаслідок відшкодування ПДВ.
Також додатковий ситуативний попит на валюту створюють погашення ОВДП.
Крім того, серед факторів, що впливають на розворот курсових трендів, Курінний відзначив тривожні сигнали зовнішніх ринків, до яких наш внутрішній вузький відкритий ринок є високочутливим: трансконтинентальні торговельні війни, волатильні цінові тренди на сировину, дедалі більші ризики світової фінансової кризи тощо.
“За три тижні липня Нацбанк за допомогою інтервенцій на вимогу кращого курсу в системі Matching купив на міжбанку 99 млн доларів, продав – 15 млн доларів. Своєчасна реакція регулятора вже неодноразово нейтралізувала наростання ажіотажу і розвертала тренд”, – підкреслив Курінний.
У свою чергу директор департаменту казначейства Ідея банку Ярослав Кабін зазначає, що протягом серпня курс долара до гривні буде коливатися в діапазоні 26,5-27,0 UAH/USD.
Серед факторів, які впливають на курс, він називає подальшу співпрацю з МВФ, а також поведінку нерезидентів-інвесторів, які придбали короткострокові облігації внутрішньої державної позики Мінфіну за гривні.
“У липні-серпні вони планують фіксувати свої прибутки, тобто здійснювати купівлю іноземної валюти на міжбанківському ринку і повертати свої інвестиції”, – констатував Кабін.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас