Гройсман розповів, як зробити низькі ціни на газ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, як зробити низькі ціни на газ в Україні

Енергетика
2981
Уряд має намір максимально залучити інвесторів до видобутку газу в Україні.
“Наше завдання абсолютно чітке – відкрити всі геодані про надра, дати можливість на основі прозорих аукціонів приходити українському і світовому бізнесу видобувати український газ, щоб ми зовсім відмовилися від імпорту”, – заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман у вступному слові засідання уряду.
За його словами, як тільки Україна відмовиться від імпорту, “ми відразу ж рішуче знизимо ціни на газ і не будемо перебувати під впливом міжнародної кон’юнктури цін на газ”.
“Ось наше стратегічне завдання: не подачки і знижки, а системне остаточне зниження цін, яке можливе тільки тоді, коли ми будемо добувати газу стільки, скільки необхідно і населенню, і промисловості України”.
Прем’єр заявив, що сьогодні Кабмін прийме рішення про відкриття геопросторових даних і про проведення відкритих аукціонів.
“У нас уже підготовлено 44 ділянки з запасом 150 млрд куб. м газу, які потребують інвестицій, нових технологій, де працюватимуть українці”, – повідомив Гройсман.
“Окремо ми приймаємо блок рішень про створення Фонду енергоефективності, що дозволить скоротити споживання газу. В результаті будуть і менші рахунки за комунальні послуги”, – підсумував прем’єр.
Нагадаємо, на порядку денному сьогоднішнього засідання уряду значиться пункт про проведення в період з 1 вересня 2018 року до 1 вересня 2019 року експерименту щодо впровадження електронних торгів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас