Білий дім скасовує плату за екошкоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім скасовує плату за екошкоду

Енергетика
351
Влада США пом’якшила умови буровому бізнесу. Зміни в політиці передбачають скасування системи компенсації за шкоду навколишньому середовищу, повідомляє МВС Штатів. Раніше адміністрація американського президента вимагала збір за шкоду екології. Всі підприємства, які через виконання своїх проектів заподіяли значної шкоди землям держави, виплачували компенсацію. Відтепер гірничодобувні підприємства і бурильники нафтосвердловин позбавляються подібних обов’язків. Можливо, ця подія вплине на запаси нафти в США, які останнім часом, згідно з даними Trade12, демонструють спад.
Білий дім скасовує плату за екошкоду
10-річні платежі за екошкоду склали понад $152 млн
У міністерстві підтвердили політичні зміни, заявивши, що Бюро (з управління ресурсами землі) не повинно надалі вимагати з промисловців компенсацію за екошкоду. Підрахунки показали, що за останні 10 років галузеві компанії виплатили Бюро близько 152 млн USD. В цілому під компенсацією розуміли платіж або будь-якого роду діяльність для земельної ділянки. Плата покривала збитки, завдані іншій території, де велися видобувні роботи.
До теперішнього моменту влада США вимагала від видобувних компаній здійснювати виплату в обов’язковому порядку, кошти від якої йшли на розробку заповідників. При цьому промисловцю обіцяли розширення повноважень на інших територіях. Відтепер Бюро прийняло рішення розглядати спосіб добровільних пропозицій щодо компенсації, просто не даючи дозволу на провадження діяльності, яка завдає шкоди землі.
Білий дім скасовує плату за екошкоду
Осуд з боку захисників навколишнього середовища
Захисники природи сприйняли спільну ініціативу Білого дому і МВС США погано. Керівництво відділу по роботі з ОДВ в Центрі біорізноманіття назвало таке рішення жахливим, оскільки воно спрямоване на применшення значимості природи. Б. Хартл додав, що міністр Р. Зінке і Трамп хочуть поставити на перше місце інтереси компаній, відводячи природну спадщину на другий план. За його словами, такі методи йдуть врозріз із цінностями громадян Америки, які заохочують здорове зовнішнє середовище і збереження дикої природи.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас