Три міста ризикують залишитися без опалення взимку - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три міста ризикують залишитися без опалення взимку - Зубко

Енергетика
1483
Мешканці трьох міст в наступаючому опалювальному сезоні ризикують залишитися без тепла. Про це повідомив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.
За його словами, через вкрай низький рівень розрахунків за газ теплопостачальних підприємств під ударом можуть опинитися мешканці пгт. Коцюбинское (Київська область), м. Сміла (Черкаська область) та м. Шепетівка (Хмельницька область).
Зубко закликав глави ОДА взяти під контроль ситуацію в цих містах. Зокрема, в смт. Коцюбинське на рахунках 32 млн грн, що дозволяє говорити про те, що місто може залишитися без опалення через накопичені борги. “Це маленькі міста, в яких люди не відчувають себе в небезпеці, особливо в опалювальний період”, – підкреслив Зубко.
“Загальна картина за розрахунками теплопостачальних підприємств за спожитий газ і електроенергію покращилася за останній місяць на 4%. Але ситуація досі залишається дуже незадовільною. Лідери-області за розрахунками – Черкаська, Львівська, Полтавська, Донецька області та Київ, хоча стан розрахунків у столиці досі залишається на низькому рівні. Критична ситуація з розрахунками на теплопостачальних підприємствах в Рівненській (58%), а також Хмельницькій, Івано-Франківській, Вінницькій та Київські ойбластях, де стан розрахунків становить менше 73%”, – повідомив Зубко.
Зубко наголосив, що ситуація, яка склалася з розрахунками за газ, на сьогоднішній день не дозволяє говорити про своєчасне отримання номінації від “Нафтогазу” у вересні.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас