В Україні хочуть скоротити кількість аптек, а ліки продавати тільки за рецептом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть скоротити кількість аптек, а ліки продавати тільки за рецептом

Казна та Політика
2217
Кількість аптек в Україні може різко скоротитися, а ліки продаватимуть лише за рецептом.
Це випливає з проекту правок до Закону “Про лікарські засоби”, який нардепи зареєстрували у Верховній Раді.
Відповідно до запропонованих норм, ліки дозволять продавати тільки в аптеках і аптечних пунктах, які можна буде відкривати не ближче півкілометра одна від одної. Також в разі прийняття закону скасують аптечні мережі: окремим підприємцям дозволять тримати лише одну аптеку, а компаніям – не більше чотирьох і лише в рамках однієї області.
Всього вісім аптек дадуть відкрити фірмам тільки в тому випадку, якщо вони займаються виробництвом ліків. При цьому засновників у фірми-аптеки має бути не менше трьох, і у них не повинно бути інших аптек.
Якщо ж підприємець захоче відкрити свою аптеку, він повинен мати освіту магістра за спеціальністю “Фармація”, а продавати таблетки можна буде тільки дипломованим провізорам.
Самі автори документа вважають, що сьогодні аптечні мережі підвищують ціни на ліки, користуючись своїм домінуючим становищем на ринку.
Деякі з вимог не застосовуються до юридичних осіб, єдиним засновником (учасником) яких є орган державної влади або орган місцевого самоврядування, які безпосередньо здійснюють господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Зокрема, це стосується освітніх вимог до учасників (акціонерів) юридичних осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас