ЄБРР надасть кредит для будівництва сонячної електростанції на Дніпропетровщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР надасть кредит для будівництва сонячної електростанції на Дніпропетровщині

Кредит&Депозит
356
Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит для ТОВ “Екотехнік Широке” на суму 5,6 мільйона євро на будівництво сонячної електростанції (СЕС) потужністю 7 МВт у Дніпропетровській області.
Про це Укрінформу повідомили у прес-службі ЄБРР.
ЄБРР надає 10-річний кредит у сумі 5,6 млн євро ТОВ «Екотехнік Широке» на будівництво та експлуатацію сонячної електростанції (СЕС) потужністю 7 МВт у Дніпропетровській області на південному сході України. Реалізація цього проекту збільшить частку альтернативної енергетики в структурі генерації електроенергії в країні”, – йдеться у повідомленні.
У ЄБРР переконані, що СЕС, якою спільно володіють компанії «Екотехнік Груп» (Чехія) та «Триба Енерджи» (Франція), сприятиме досягненню Україною мети зі збільшення частки енергії з відновлюваних джерел у загальному обсязі споживання до 11% до 2020 року.
Очікується, що СЕС вироблятиме приблизно 8 ГВт-год електроенергії на рік. Згідно з договором купівлі-продажу електроенергії з українським регулятором, уся електроенергія буде відпускатися одному державному підприємству за «зеленим» тарифом, встановленим для генерації сонячної енергії в Україні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас