"Нафтогаз" почав купувати газ у найбільшого в світі нафтотрейдера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" почав купувати газ у найбільшого в світі нафтотрейдера

Фондовий ринок
1248
НАК “Нафтогаз України” почала закупівлі природного газу у найбільшого в світі нафтотрейдера компанії Vitol. Про це enkorr повідомили в Консалтинговій групі А-95.
“Нафтогаз” придбав близько 25 млн кубів у нідерландського підрозділу Vitol Gas and Power BV. Перші поставки здійснені в червні через Угорщину.
Протягом останніх двох років “Нафтогаз” купує газ у близько 15 європейських постачальників, серед яких був і найближчий конкурент Vitol трейдер Trafigura. У трійку найбільших контрагентів держхолдингу за підсумками першого півріччя 2018 року увійшли німецька RWE, швейцарська Axpo і DXT Commodities (колишній DufEnergy).
Це перші повноцінні продажі природного газу компанією Vitol українським контрагентам. У листопаді 2017 року тестова партія газу з ресурсів трейдера Vitol була поставлена ​​в Україну в режимі митного складу.
Vitol – найбільший нафтотрейдер в світі з річним оборотом $152 млрд. Компанія також володіє акціями азербайджанської компанії Arawak Energy, що має в Україні спільний проект з групою Geo Alliance.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас