Суд Лондона визнав "нестандартними" операції Коломойського з фінансування видатків аеропорту "Бельбек" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Лондона визнав "нестандартними" операції Коломойського з фінансування видатків аеропорту "Бельбек"

Фондовий ринок
889
Високий суд Лондона визнав “нестандартними” операції Ігоря Коломойського щодо фінансування юридичних та інших витрат аеропорту “Бельбек” (Севастополь, АРК) і зобов’язав українського бізнесмена узгодити подібні платежі.
Відповідне рішення прийнято в рамках позову ПриватБанку (Київ) щодо Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.
Юрфірма Field Fisher, що представляє І.Коломойського, повідомила юрфірму Hogan Lovells (обидві – Великобританія), що представляє інтереси ПриватБанку, про необхідність перерахування істотних сум для фінансування судових витрат за різними провадженнями, в тому числі за цим.
Field Fisher уточнила, що кошти будуть перераховані Stalmag SP z.o.o. з її рахунку в IMG Bank Slaski (обидва – Польща).
Згідно з даними І.Коломойського, він володіє 50% статутного капіталу якоїсь компанії, іменованої у справі як “E Co.”, якій належить 100% акцій Stalmag з оціночною вартістю $15 млн.
Позивач засумнівався у відповідності подібних платежів наказу Високого суду про всесвітній арешт активів відповідачів, який був виданий в грудні 2017 року.
Суд вважає, що подібне фінансування, в тому числі за рахунок коштів Stalmag, не є необґрунтованим або неприпустимим. Разом з тим уточнив, що відповідачу – І.Коломойському – необхідно узгодити з позивачем – ПриватБанком – або з судом подібні операції.
Суд також розглянув інші операції І.Коломойського, в яких, в тому числі, задіяні Selantia Limited, Atrasten Ventures Limited, Perkela Service Limited (всі – Віргінські о-ви), Goiania Comercio E Servicos Internacionais LDA (Португалія), а також Redhill Limited (Беліз).
Високий суд відмовив в необхідності узгоджувати ці операції в рамках наказу про замороження активів.
Загальна сума всіх операцій, разом з фінансуванням витрат аеропорту “Бельбек”, становить понад $40 млн.

Довідка Finance.ua

  • У 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до його націоналізації в кінці 2016 року був об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в $5,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас