Нові 3D-сканери в аеропортах виявлятимуть заховану у багажі бомбу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові 3D-сканери в аеропортах виявлятимуть заховану у багажі бомбу

Технології&Авто
187
В аеропорту Хітроу почали тестування сканерів, які найближчим часом можуть серйозно спростити правила перевезення багажу по всьому світу.
У рамках експерименту в Хітроу встановили 3D-сканери, які працюють за принципом комп’ютерного томографа, повідомляє CNN.
Ця технологія вже багато років застосовується медиками для отримання зображення внутрішніх органів. Її також використовують в аеропортах, щоб оглядати валізи, які перевозять в багажному відсіку.
Промені сканера дають точне зображення вмісту ручної поклажі й дозволяють розглядати об’єкти під будь-яким кутом. Крім того, вони здатні виявити заховані у багажі вибухові речовини, в тому числі й рідкі. Експерти вважають, що технологія зможе спростити правила провезення рідин та пасажирам не доведеться діставати їх з ручної поклажі.
“У випадку успішних тестів в майбутньому пасажирам не доведеться діставати предмети з багажу для огляду”, – заявило міністерство транспорту Великої Британії.
Аналогічні сканери встановили і почали тестувати в нью-йоркському аеропорту імені Кеннеді, а також в аеропортах Женеви і Амстердама.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас