У ДФС повідомили, скільки за рік вивезли в ЄС української деревини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС повідомили, скільки за рік вивезли в ЄС української деревини

Казна та Політика
354
У країни ЄС з початку року вивезено майже 660 тис. тонн паливної деревини. Водночас у 2017 році було вивезено 1 млн тонн лісу. Про це повідомили в прес-службі ДФС.
За словами в.о. заступника голови ДФС Віктора Кривицького, за шість перших місяців року за фактом незаконного транспортування лісоматеріалів порушено 39 справ на загальну суму 35 мільйонів гривень. Тоді як у 2017 році порушено 163 справи про порушення митних правил на загальну суму 20 млн гривень. Накладено штрафів на 2,6 млн гривень, також і винесено рішень про закриття на суму 9 млн гривень.
“У країни ЄС з початку поточного року вивезено майже 660 тис. тонн паливної деревини. При цьому близько 90% експорту такого товару здійснюється державними підприємствами – лісовими господарствами”, – повідомив Кривицький.
Він зазначив, що основним ризиком при вивезенні кругляку є сертифікат про походження, який часто підробляють шляхом внесення недостовірних відомостей. Створення єдиної інформаційної системи з обігу деревини може змінити цю ситуацію.
“Така система дозволить ввести загальнообов’язкову для всіх постійних лісокористувачів Єдину державну систему електронного обліку деревини та замінить паперову систему сертифікації походження деревини електронною системою їх видачі”, – підсумували в ДФС.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас