Вартість води для українців може зрости на 2-3% - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість води для українців може зрости на 2-3% - експерт

Казна та Політика
394
Віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій припускає, що через збільшення вартості хлору, тарифи на воду для українців зростуть на 2-3%.
Як зазначила вона, “ДніпроАзот” відновив роботу і хлор нині надходить до водоканалів.
“Я не думаю, що “ДніпроАзот” вийшов з цієї ситуації з гарним обличчям. По-перше, підняття ціни на хлор вплине на кожного споживача в Україні, тому що за рахунок збільшення вартості хлору вартість води зросте як мінімум на 2-3% незалежно від розміру міст… Коли ми говоримо про їхній (“ДніпроАзоту” – ред.) монопольний стан, то вони де-факто не визнаний монополіст, вони є просто монополістом і треба буде з цим щось робити. Це рішення щодо “ДніпроАзоту” мають приймати компетентні органи, зокрема Антимонопольний комітет і СБУ, бо це питання національної безпеки”, – заявила Бабій.
За її словами, “ДніпроАзот” збільшив ціну на хлор з 11 тисяч грн за тонну до 47250 грн з ПДВ – тобто майже у 5 разів.
Бабій також зауважила, що тепер в Україні серйозно замислилися над тим, аби “ДніпроАзот” не залишався надалі монополістом: “Ми зробимо висновки. І будемо налагоджувати імпорт, створювати резерви і мати імпортовані контракти для запобігання таких наслідків у майбутньому”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас