Суд визнав недійсним договір на 712 мільйонів щодо днопоглиблення в портах - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав недійсним договір на 712 мільйонів щодо днопоглиблення в портах - НАБУ

Фондовий ринок
276
Господарський суд Києва визнав недійсним договір на проведення днопоглиблювальних робіт у портах України вартістю 712 млн грн, укладений між держпідприємством «Адміністрація морських портів України» та ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв».
Про це інформує у понеділок, 23 липня, прес-служба НАБУ.
“18 липня 2018 року Господарський суд міста Києва своїм рішенням визнав недійсним договір на проведення днопоглиблювальних робіт у портах України вартістю 712 млн грн, укладений між державним підприємством «Адміністрація морських портів України» (далі — ДП «АМПУ») та ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв», – йдеться у повідомленні.
Таким чином, суд задовольнив у повному обсязі позов, із яким НАБУ звернулося у березні 2017 року задля запобігання розтраті бюджетних коштів та захисту державних інтересів.
Зазначається, що в результаті визнання договору недійсним було попереджено перерахування на користь ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» близько 395 млн грн та завдання ДП «АМПУ» збитків на суму близько 146 млн грн. Уточнюється, що в ході часткового виконання цього договору виконавцем завищено вартість послуг та завдано збитків на суму 118 млн грн.
У НАБУ пояснили, що підставою для цього позову стали матеріали, отримані детективами в ході здійснення під процесуальним керівництвом прокурорів САП досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками заволодіння у 2015–2016 роках коштами ДП «АМПУ» під час проведення процедур держзакупівель, укладення та виконання договорів з ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» про надання послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас