Став відомий найбільш високооплачуваний банкір в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Став відомий найбільш високооплачуваний банкір в США

Фондовий ринок
1319
Глава найбільшого за обсягом активів банку США JPMorgan Chase Джеймі Даймон торік загалом заробив $28,3 млн і вкотре став найбільш високооплачуваним топ-менеджером Уолл-стріт.
У порівнянні з минулим роком його винагорода зросла на 3,9%, за даними S&P Global Market Intelligence.
CEO Bank of America Брайан Мойніхен заробив торік $21,3 млн, включаючи зарплату і бонуси, глава Citrigroup Майкл Корбато – $17,8 млн.
На четвертому місці серед найбільш високооплачуваних банкірів опинився керівник Wells Fargo Тімоті Слоан, який заробив $17,5 млн. Така ситуація виявилася неприємною несподіванкою для аналітиків, які відзначили кілька великих скандалів, коли банк звинувачували в нав’язуванні клієнтам непотрібних послуг і створенні рахунків без їхнього відома.
Також цікаво, що інші шість директорів у десятці є представниками регіональних банків. Гендиректор Goldman Sachs Ллойд Бланкфейн і глава Morgan Stanley Джеймс Горман заробили менше $10 млн і не потрапили в число лідерів.
Експерти відзначають, що минулий рік став успішним для американських банків завдяки зростанню економіки США, зниженню безробіття, пом’якшенню регулювання з боку наглядових органів і підвищенню процентних ставок. Разом з тим багато банків відзвітували про чистий збиток через списання, пов’язані з податковою реформою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас