Українці стали багатшими, але все ще побоюються стрибків валюти - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали багатшими, але все ще побоюються стрибків валюти - дослідження

Особисті фінанси
2839
Очікування щодо розвитку економіки і динаміки зростання цін стали більш оптимістичними. При цьому порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник зріс на 6,2 пункту. Про це свідчать матеріали щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine, пише “Сегодня”.
За даними дослідження, індекс поточного особистого матеріального стану показав найбільшу позитивну динаміку, підвищившись порівняно з травнем 2018 року на 8,8 пункту до 59,6.
“Цей результат може бути пов’язаний з поступовим зростанням реальних доходів населення, а також з тим, що в літній період відбувається зниження цін на основні продовольчі товари”, – відзначають аналітики GfK Ukraine. Індекс очікуваних змін особистого матеріального становища зріс на 6,2 пункту – до 67,3, а в цілому індекс поточного стану в місячному порівнянні підвищився на 5,1 пункту – до 65,5, зазначає GfK Ukraine.
Також українці оптимістично налаштовані щодо подальшої динаміки зростання цін – індекс інфляційних очікувань знизився на 3,4 пункту, до 187, показує дослідження. При цьому показник доцільності великих покупок уповільнив зростання в порівнянні з травнем на 1,5 пункту і встановився на значенні 71,3 – в травні він зріс на 3,7 пункту. Хоча в цілому індекс економічних очікувань зростає четвертий місяць поспіль, збільшившись в червні на 1,1 пункту – до 65,7, деякі його складові показали серйозне просідання, зазначають аналітики компанії. Так, індекс очікуваної динаміки безробіття зріс на 8,1 пункту, до 133,5 після позитивного тренду в травні, коли цей показник просів на 5,3 пункту.
Негативну тенденцію дослідники помітили і щодо індексу очікуваного зростання економіки країни в найближчому році – він в червні знизився на 6,1 пункту до 56,4.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас