Fitch підтвердило суверенний рейтинг Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило суверенний рейтинг Білорусі

Світ
222
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги Білорусі за зобов’язаннями в іноземній і національній валюті на рівні “B”, прогноз “стабільний”, повідомили в міністерстві фінансів Білорусі.
“Підтвердження рейтингу на рівні” В “і прогноз щодо нього відображають збалансованість між поліпшенням макроекономічної ситуації, з одного боку, і низкою потенційних ризиків – з іншого”, – зазначили в Мінфіні.
Там підкреслили, що агентство відзначило більш сильне, ніж очікувалося раніше, відновлення економічної активності в Білорусі. “За оцінками Fitch Ratings, зростання економіки за підсумками 2018 р. складе 3,5%. Підтримувати його будуть відновлення економік країн – торговельних партнерів та інвестиційної активності, доступність зовнішнього фінансування, а також зміцнення внутрішнього споживання”, – поінформували у відомстві.
Там додали, що експерти Fitch Ratings очікують, що Білорусі вдасться утримати середньорічну інфляцію в 2018 р. на рівні 6%.
Агентство також підтвердило рейтинг єврооблігацій Білорусі на рівні “B”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас