Нафта слабо дешевшає на тлі жорсткої риторики США і Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта слабо дешевшає на тлі жорсткої риторики США і Ірану

Енергетика
209
Ціни на нафту слабо опускаються в ході торгів у понеділок, інвестори оцінюють заяви влади США щодо Ірану і дані про кількість діючих нафтовидобувних установок в США.
Ціна вересневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 зменшилася на $0,09 (0,12%) – до $72,98 за барель. Минулої п’ятниці контракти зросли в ціні на $0,49 (0,68%) – до $73,07 за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,11 (0,16%) – до $68,15 за барель. На останній сесії минулого тижня WTI подорожчала на $0,02 (0,03%) – до $68,26 за барель.
Як заявив у понеділок держсекретар США Майк Помпео, Вашингтон має намір продовжити жорсткий тиск на Тегеран і закликає приєднатися до нього інші держави світу.
“Ми продовжимо виконувати зобов’язання щодо надання максимального тиску на Іран, в першу чергу відновленням санкцій проти банківського і енергетичного секторів”, – сказав він, додавши, що США мають намір домогтися того, щоб експорт нафти з Ірану скоротився до нуля.
Раніше президент Ісламської республіки Іран Хасан Рухані заявив, що необдумані дії Штатів можуть призвести до небаченої війни.
“Пане Трамп, не грайтеся з хвостом лева, про це можна пошкодувати. Америка має знати, що світ з Іраном – це суть миру для всіх, а війна з Іраном – це всім війнам війна”, – сказав Х.Рухані в неділю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас