У МЗС пояснили, чому завершення будівництва "Північного потоку-2" насправді нічого не означає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЗС пояснили, чому завершення будівництва "Північного потоку-2" насправді нічого не означає

Казна та Політика
1308
Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль пояснила, що боротьба проти “Північного Потоку” не стосується безпосередньо його будівництва.
“Навіть якщо ми говоримо про зміни в європейському законодавстві або Третю газову директиву, то вони стосуватимуться не самого будівництва, а функціонування”, – пояснила Зеркаль.
У свою чергу, в США розуміють, що у них є такий важіль, як санкції, однак поки що не готові його застосувати проти “Північного Потоку-2”. Вони ще чекають дій країн Євросоюзу.
Разом з тим, прийняття змін до Директиви, яка врегулює функціонування будь-якого трубопроводу в морських водах, убезпечить від неконтрольованого використання газопроводів.
За словами представниці МЗС, тільки чотири країни – Німеччина, Австрія, Нідерланди, Бельгія – підтримують це будівництво.
Решта країн розуміють, що це змінить ринок – на ньому буде домінувати Німеччина. “Тому, наприклад, країни півдня, зокрема Італія, підтримали зміни в Газової директиви, поширення регулювання на офшор-проекти, яким і є “Північний потік”, – додала Зеркаль.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас