МІУ розраховує на 25 млрд євро приватних інвестицій до 2030 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МІУ розраховує на 25 млрд євро приватних інвестицій до 2030

Казна та Політика
138
Міністерство інфраструктури України очікує залучення понад 25 млрд євро приватних інвестицій до 2030 року.
Про це на презентації Дорожньої карти реформ у транспортній інфраструктурі заявив заступник міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Віктор Довгань.
Довгань нагадав, що в кінці травня уряд ухвалив Національну транспортну стратегію до 2030 року, яка передбачає залучення 50 млрд євро інвестицій, більшість з яких повинна бути з приватного бізнесу.
“Це попередні показники для інвестицій в інфраструктуру. Ми розуміємо, що до 2030 року цих грошей з бюджету не буде. Більше половини коштів нам потрібно буде залучити саме з приватного бізнесу”, – заявив він.
За його словами, ініціативи Дорожньої карти відкривають доступ приватному капіталу на український ринок.
“Є критична зношеність інфраструктури, яка досягає 80-90%, тому без великих капіталовкладень ми не зможемо проблему відновлення інфраструктури вирішити швидко, а будемо вирішувати її десятиліттями … Тому заходи та ініціативи в Дорожній карті відкривають доступ приватному капіталу на український ринок. Ці заходи важливі для інвесторів, вони повинні дати можливість великим стратегічним інвесторам інвестувати в українську інфраструктуру”, – зазначив Довгань.
Він також додав, що з боку великих інвестиційних компаній спостерігається зацікавленість, але вони цікавляться гарантіями уряду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас