У Сингапурі наймасштабніша в історії кібератака: викрадено особисті дані 1,5 млн осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сингапурі наймасштабніша в історії кібератака: викрадено особисті дані 1,5 млн осіб

Кримінал
411
Під час найгіршої кібератаки в Сингапурі хакери вкрали особисті дані 1,5 млн пацієнтів, включаючи амбулаторні рецепти 160 000 осіб, у тому числі прем’єр-міністра Сингапуру Лі Сянь Луна і кількох міністрів.
В ході атаки хакери проникли в комп’ютери SingHealth – найбільшої групи медичних установ Сингапуру, яка має чотири лікарні, п’ять національних спеціальних центрів і вісім поліклінік.
На прес-конференції за участю представників декількох міністерствах в п’ятницю, влада Сингапуру заявила, що хакери “спеціально і неодноразово цілилися” на персональні дані прем’єр-міністра Лі.
Всього за інформацією видання 1,5 млн пацієнтів відвідували спеціалізовані установи компанії SingHealth з 1 травня 2015 року по 4 липня 2018 року.
Немедичні персональні дані пацієнтів, які були незаконно відкриті і скопійовані, містили їхні імена, номери документів, адреси, стать, расу і дати народження.
“Це була навмисна, цілеспрямована і добре спланована кібератака. Це не робота випадкових хакерів або злочинних угруповань”, – йдеться в спільній заяві міністерств.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас