Мирова угода з "Газпромом" за вже ухваленими в Стокгольмі рішеннями неможлива - Вітренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мирова угода з "Газпромом" за вже ухваленими в Стокгольмі рішеннями неможлива - Вітренко

Енергетика
872
“Мирова угода” “Нафтогазу України” з “Газпромом” можлива тільки щодо недавно поданих скарг до Стокгольмського арбітражу і її умовою є позасудова сплата російським монополістом понад $12 млрд компенсації, заявив комерційний директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.
“Як ми сказали “Газпрому” на тристоронній зустрічі, мирова угода щодо вже прийнятих арбітражем рішень не є можливою”, – написав він на своїй сторінці в Facebook в п’ятницю.
Ю.Вітренко зазначив, що крім арбітражних процесів, за якими остаточне рішення було прийнято, у НАК з “Газпромом” є нові арбітражні процеси: російська компанія вимагає розірвати або змінити поточні договори, а “Нафтогаз” – компенсувати збитки через невиконання “Газпромом “своїх зобов’язань за контрактом, в тому числі з урахуванням рішення арбітражу.
Комерційний директор НАК пояснив, що “Газпром” відмовляється поставляти газ і переглядати транзитний тариф, а також порушує зобов’язання з підтримки певного тиску в газотранспортній системі на виході в Україні.
“Сума компенсації, яку ми вимагаємо від “Газпрому” за новими арбітражними процесами вже перевищує $12 млрд. Наші вимоги є обґрунтованими, ми впевнені в нашій юридичній позиції. Якщо Газпром хоче “мирову угоду” за цими новими арбітражними процесами, він може в позасудовому порядку сплатити нам цю компенсацію”, – написав Ю.Вітренко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас