Долар дорожчає 3-ю сесію поспіль, фунт впав до мінімуму за 10 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає 3-ю сесію поспіль, фунт впав до мінімуму за 10 місяців

Валюта
561
Долар США дорожчає третю сесію поспіль, оскільки інвестори повірили в те, що погіршення торгових відносин не зіб’є Федеральну резервну систему (ФРС) зі шляху підвищення процентних ставок.
Фунт оновив мінімум за 10 місяців в парі з доларом через несподівано слабкі дані про роздрібні продажі у Великобританії, повідомляє агентство Bloomberg.
Євро до 15:17 мск подешевшав на 0,4% – до $1,1588 в порівнянні з $1,1639 на закриття попередньої сесії в Нью-Йорку. Єдина європейська валюта опустилася нижче $1,16 вперше з 2 липня.
Вартість євро відносно єни знизилася в четвер на 0,3% – до 130,97 єни. Долар в парі з японською нацвалютою піднявся на 0,2%, 113,05 єни.
За підсумками двох днів виступів глави ФРС Джерома Пауелла в Конгресі учасники ринку дійшли висновку, що процентні ставки в США поки будуть підвищуватися, оскільки прогноз для американської економіки залишається досить позитивним, незважаючи на невизначеність і ризики, пов’язані зі світовою торговельною війною і фіскальною політикою.
Американська економіка продовжує зростати, проте потенціал її підйому обмежений у зв’язку з нестачею кваліфікованих кадрів і підвищенням цін на сировину, випливає з опублікованого в середу огляду Федрезерву, який за кольором обкладинки називають Beige Book (“Бежева книга”).
Фунт подешевшав на 0,5%, до $ 1,30. Обсяг роздрібних продажів у Великобританії в червні несподівано зменшився на 0,5% в порівнянні з травнем, оскільки британці минулого місяця вважали за краще дивитися трансляції Чемпіонату світу з футболу, а не ходити по магазинах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас