Ярославський готовий почати роботи в аеропорту Дніпра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярославський готовий почати роботи в аеропорту Дніпра

Фондовий ринок
545
Харківський бізнесмен Олександр Ярославський готовий виділити на новий аеровокзальний комплекс дніпровського аеропорту близько $60-70 млн., які в тому числі будуть спрямовані на забезпечення цілодобової роботи на будівельному майданчику близько 3000 осіб. Це дозволить повністю реалізувати проект протягом 2,5-3 років.
Таку заяву бенефіціар групи DCH зробив у четвер, 19 липня, спілкуючись з журналістами на Дніпровському металургійному заводі (ДМЗ).
«Я б взяв 2,5-3 роки – з моменту, як тільки перша лопата застромиться. Я думаю, тисячі три робочих на об’єкт ми можемо вивести. Надмірностей ми не будемо влаштовувати, але не пошкодуємо грошей (десь близько $60-70 млн.)», – сказав Олександр Ярославський. За його словами, саме такий колектив свого часу в цілодобовому режимі працював над проектом Міжнародного аеропорту «Харків», який група DCH реалізовувала в форматі приватно-державного партнерства. У Дніпрі бізнесмен має намір створити аеропорт такого ж рівня, але з деяким «запасом».
Зокрема, планується, що базова пропускна здатність повітряних воріт складе до 3,5-4 млн. осіб. І це разюче відрізняється від тих можливостей, які місцевий аеропорт має сьогодні.
“Коли я вперше прилетів після довгих років розлуки з Дніпропетровськом, то я жахнувся тому, що я побачив. Аеропорту немає, він мені нагадав аеропорт з фільму «Міміно», в якому був прив’язаний на ланцюгу вертоліт. Тому ми почали діалог з усіма зацікавленими особами, прийшли до певної угоди на сьогоднішній день», – поділився Олександр Ярославський. Бенефіціар групи DCH також розповів про юридичні аспекти реалізації проекту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас