Уряд дав старт інвестуванню у відновлювані джерела енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд дав старт інвестуванню у відновлювані джерела енергії

Енергетика
766
Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року, яка передбачає скорочення викидів парникових газів, відмову від викопного палива і старт інвестування у відновлювані джерела енергії.
Згідно з повідомленням Міністерства екології та природних ресурсів, документ був підтриманий урядом 18 липня.
За словами профільного міністра Остапа Семерака, після протокольного рішення про підтримку Стратегія буде спрямована в Секретаріат Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату для ухвалення її на міжнародному рівні.
«Україна однією з перших країн світу розробила Стратегію низьковуглецевого розвитку і взяла на себе відповідальність за перехід економіки країни на низьковуглецевий розвиток. Цей документ передбачає скорочення викидів парникових газів, впровадження екологічно безпечного виробництва із застосуванням «зелених» технологій у всіх секторах економіки», – цитує Семерака прес-служба.
Міністр також зазначив, що на відміну від Паризької угоди, положення та показники Стратегії не мають юридично зобов’язуючого характеру і будуть переглядатися кожні 5 років з урахуванням національних особливостей і можливостей.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас