Газ для українців: Чолій написав Лагард листа про транш МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ для українців: Чолій написав Лагард листа про транш МВФ

Енергетика
1432
Українська діаспора закликає МВФ не наполягати на підвищенні цін на газ для населення України.
Про це йдеться в листі президента Світового конгресу українців Євгена Чолія директору-розпоряднику МВФ Крістін Лагард.
СКУ закликає МВФ відмовитися від підвищення цін на газ для населення як передумови виділення Україні наступного фінансового траншу”, – зазначає Чолій.
На його переконання, підвищення тарифів буде мати негативний вплив на добробут українців і не сприятиме стабілізації ситуації в країні.
“Загроза для і без того хиткої соціально-економічної ситуації в Україні піде на шкоду макроекономічній стабільності країни. За цих умов відмова в наданні наступного траншу МВФ буде мати негативний вплив на реформістський порядок денний в Україні і створить економічну невизначеність”, – наголосив президент СКУ.
Натомість продовження фінансової підтримки МВФ “полегшить впровадження подальших реформ, вигідних народу України, і забезпечить більш швидке зростання ВВП”.
“Україна і надалі буде потребувати підтримки міжнародної спільноти, поки системні реформи, які було розпочато протягом кількох останніх років, не почнуть приносити відчутні переваги економіці”, – зазначив Чолій.

Довідка Finance.ua

  • 19 червня директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард озвучила умови для завершення нинішнього перегляду програми МВФ і отримання траншу в розмірі 1,9 млрд дол. За її словами, критично важливим є виконання умов щодо ціни на газ. А також – внесення правки в ухвалений нещодавно закон про Вищий антикорупційний суд (Верховна Рада ухвалила цю поправку 12 липня) і дотримання граничного дефіциту держбюджету.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас