Країни Балтії отримають від Єврокомісії 110 млн євро на будівництво Rail Baltica — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни Балтії отримають від Єврокомісії 110 млн євро на будівництво Rail Baltica

Світ
310
Єврокомісія виділила ще 110 млн євро на проект Rail Baltica з будівництва швидкісної залізниці стандартної європейської колії, яка з’єднає країни Балтії з європейською залізничною мережею.
Як повідомила прес-служба RB Rail, спільного підприємства Литви, Латвії та Естонії.
Кошти виділяються з фонду CEF (Connecting Europe Facility, фінансовий механізм розвитку транспортної, енергетичної та телекомунікаційної інфраструктури ЄС). Вони будуть спрямовані на реконструкцію і будівництво залізниць від Каунаса до литовсько-латвійського кордону, включаючи міст через річку Неріс, під’їзних шляхів, а також на підготовчі будівельні роботи на ділянці від Пярну до латвійсько-естонського кордону.
Із загальної суми 98,4 млн євро отримає Литва, 6,9 млн євро – Латвія, 5,1 млн євро – Естонія. Крім того, кожна з трьох країн повинна буде вкласти в проект з власних бюджетів 17,2 млн євро, 1,1 млн євро і 900 тис. євро відповідно.
Три балтійські країни і RB Rail вже отримали три гранти CEF на загальну суму 683 млн євро (у тому числі Литва – 242 млн євро), а загальне фінансування з ЄС склало 824 млн євро (286 млн євро для Литви).

Довідка Finance.ua

  • Проект Rail Baltica передбачає будівництво міжнародної залізниці від Талліна до кордону Литви з Польщею, а потім через Варшаву в Берлін. Ширина колії становитиме 1435 мм, пасажирські поїзди будуть ходити зі швидкістю до 240 км/год, а вантажні – до 120 км/год.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас