На найдовший пішохідний маршрут у Європі виділять 90 млн - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На найдовший пішохідний маршрут у Європі виділять 90 млн - Кличко

Казна та Політика
1533
У Києві відкрили нові сходи на Пейзажній алеї, що стало початком масштабного туристичного проекту. На 247 сходинок вже витратили 15 мільйонів гривень, а в цілому ідея може обійтися в 90 мільйонів.
Напівгнилі дерев’яні сходи замінили на бетонні, а далі замахнулися на об’єднання наймальовничіших місць столиці: з Пейзажної алеї можна буде дійти до Арки Дружби народів. Це може бути найбільший пішохідний маршрут Європи – так вважає мер столиці Віталій Кличко.
“Сходи на Пейзажній алеї – це початок найбільшого туристичного пішохідного маршруту Європи. Звідси можна буде дійти до Андріївського узвозу, Контрактової площі, далі до Володимирської гірки та до арки Дружби народів”, – пояснив градоначальник.
Існуючим спуском кияни користуються понад тисячу років – сходинки вниз ведуть до урочища Гончарі-Кожум’яки.
Не обійшлося без скандалу: в квітні археологи закликали зупинити будівництво, тому що екскаватор начебто зрізав культурний шар, який можна було віднести до ХІІ століття. Однак згодом землю таки залили бетоном, а старі сходи замінили новими. Схили довелося зміцнювати за допомогою спеціальних стінок і забитих на багато метрів в землю конструкцій.
У підсумку на місці пустиря зробили алею, де є відеоспостереження, безкоштовний Wi-Fi, місця для відпочинку і навіть гардеробна.
“Такий сучасний туалет не в кожному ресторані є”, – хвалиться Кличко. Однак про пандуси для людей з особливими потребами забули, і це вже викликало хвилю обурення користувачів в Інтернеті. Працівники ж найближчих офісів радіють відкриттю місця, куди можна вийти погуляти під час перерви.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас