Інвестори все більш песимістичні в оцінці світової економіки - BAML — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори все більш песимістичні в оцінці світової економіки - BAML

Світ
373
Інвестори все менш оптимістично оцінюють перспективи світової економіки: вперше з початку 2016 року більшість фондових керуючих, опитаних Bank of America Merrill Lynch (BAML), не очікує прискорення темпів глобального економічного зростання в наступні 12 місяців.
Впевненість інвесторів у тому, що світова економіка продовжить зростати, підтримувала ринки в минулому році і в 2018 році, незважаючи на побоювання щодо торговельних суперечок і геополітичну напруженість.
Опитування, проведене BAML в період з 6 по 12 липня, показало, що торговельні суперечки є основним джерелом побоювань для інвесторів: 60% респондентів назвали ймовірність торговельної війни ключовим ризиком для ринків.
“Ми бачимо поворот на 180 градусів в настрої трейдерів у порівнянні з початком цього року, коли фондові ринки упевнено йшли вгору”, – зазначає Майкл Хартнетт, який відповідає в BAML за інвестиційну стратегію.
Результати опитування BAML показали, що інвестори скорочують частку акцій в своїх портфелях, особливо паперів компаній emerging markets, і переводять кошти в облігації.
Серед інших чинників, що викликають серйозні побоювання у фондових керуючих – високі рівні корпоративної заборгованості і можливість того, що прибутки компаній близькі до пікових рівнів.
Експерти очікують, що нинішній сезон корпоративної звітності за минулий квартал буде сильним. Однак деякі вважають, що хороші показники компаній вже закладені в котирування акцій.
“Іноді песимізм – це оптимізм, – говорить М.Хартнетт. – Якщо побоювання щодо торговельної війни не знайдуть відображення в прибутках компаній, оптимізм трейдерів зросте”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас