Курс долара США до єни досяг максимуму за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара США до єни досяг максимуму за півроку

Валюта
130
Курс долара США до єни в середу піднявся до максимальної позначки за останні шість місяців після того, як голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл напередодні підтвердив хороший стан американської економіки.
В рамках піврічного звіту в банківському комітеті Сенату він зазначив, що економічний підйом в США є стійким, безробіття близькае до 18-річного мінімуму, а інфляція перебуває близько 2%-ного цільового показника Федрезерву.
Американський ЦБ має намір продовжувати поступове підвищення базової процентної ставки, щоб утримувати інфляцію близько цільового рівня при збереженні сильного ринку праці. Федеральний комітет з відкритих ринків ФРС впевнений, що “на сьогоднішній день найкращим варіантом дій є поступове збільшення процентної ставки за федеральними кредитними коштами”, заявив Дж.Пауелл.
Євро торгується вранці в районі $1,1632 проти $1,1661 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти до єни перебуває в середу в районі 131,47 єни в порівнянні з 131,63 єни в попередній робочий день. Курс долара становить 113,04 єни проти 112,88 єни у вівторок.
Індекс ICE U.S. Dollar, що показує вартість долара США відносно шести основних світових валют, збільшився на 0,23%. Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, піднявся на 0,22%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас