Зарплати українців за рік зросли на чверть - Держстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати українців за рік зросли на чверть - Держстат

Особисті фінанси
670
У січні-травні 2018 року розмір середньої номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій становив 8 225 грн і порівняно з відповідним періодом попереднього року збільшився на 26,7%.
Такі показники економіки України за 5 місяців 2018 року наводить Державна служба статистики.
До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці у січні-травні Держстат зарахував авіаційний транспорт, фінансову та страхову діяльність, інформацію та телекомунікації, професійну, наукову та технічну діяльність, а серед промислових видів діяльності – виробництво фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, добування кам’яного та бурого вугілля, де заробітна плата перевищила середній показник в економіці в 1,4-4,0 рази.
Найнижчий рівень заробітної плати – не більше 74% середнього рівня в економіці – спостерігався на підприємствах поштової та кур’єрської діяльності, охорони здоров’я, тимчасового розміщування й організації харчування, бібліотеках, архівах, музеях та інших закладах культури, а також у сфері водопостачання, каналізації, поводження з відходами.
Середній розмір оплати праці в усіх регіонах був вищим від рівня мінімальної заробітної плати, проте лише у чотирьох з них заробітна плата перевищила середню в Україні: м. Київ – 12 721 грн, Донецька область – 9173 грн, Київська – 8392 грн та Дніпропетровська – 8237 грн.
Найнижчий рівень заробітної плати, який не перевищував 79% середнього в економіці, спостерігався в Херсонській, Чернігівській, Тернопільській та Чернівецькій областях.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас