Країни ЄС можуть активувати рахунки Ірану в своїх центробанках для збереження ядерної угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС можуть активувати рахунки Ірану в своїх центробанках для збереження ядерної угоди

Світ
154
Уряди Франції, Німеччини та Великобританії готові активувати рахунки іранського центрального банку в своїх національних ЦБ, щоб забезпечити фінансові канали, які дозволять зберегти іранську ядерну угоду.
Про це пише The Wall Stret Journal з посиланням на джерела в європейських дипломатичних колах.
Таким чином, з’явилися перші конкретні сигнали про те, що ЄС готовий вжити заходів, щоб не допустити розриву домовленостей щодо ядерної програми Ірану, незважаючи на відновлення санкцій США.
Після травневого оголошення США про вихід з угоди і відновлення санкцій Тегеран натякнув, що припинить дотримання умов Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), якщо йому не будуть забезпечені ті економічні переваги, про які сторони домовлялися в 2015 році.
За словами джерел WSJ, відкриття або відновлення рахунків іранського центробанку – один із сценаріїв, які активно опрацьовують європейські дипломати. Франція, Великобританія і Німеччина виклали ці плани Ірану раніше в липні, зараз обговорюються деталі.
Інші країни ЄС, включаючи Австрію і Швецію, готові наслідувати приклад найбільших держав блоку, зазначає видання.
США відновлять санкції проти Ірану в два етапи: з 4 серпня і з 6 листопада. Літній етап торкнеться автомобільного сектору, торгівлі золотом та іншими металами, осінній стосуватиметься переважно паливно-енергетичного комплексу та транзакцій іранського ЦБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас