У "Нафтогазі" відреагували на заяву Путіна про транзит через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" відреагували на заяву Путіна про транзит через Україну

Енергетика
1363
Президент Росії Володимир Путін каже, що Росія готова зберегти транзит газу у випадку врегулювання спору між господарюючими суб’єктами в Стокгольському арбітражі. Два спори між “Газпромом” та “Нафтогазом” вже врегульовані, однак Росія не виконує рішення.
Про це написав на своїй сторінці у Facebook головний комерційний директор компанії “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.
“Два спори (щодо контракту на поставку газу та контракту на транзит газу) між “Газпромом” та “Нафтогазом” вже були врегульовані в Стокгольському арбітражі. Проблема “лише” у тому, що Газпром не виконує рішення арбітражу – не постачає газ в Україну за цінами, які визначив арбітраж, і не сплачує нам 2,6 млрд дол. компенсації, яку визначив арбітраж”, – зазначає Вітренко.
Він також додає, що “Нафтогаз” готовий врегулювати і новий спір щодо перегляду транзитного тарифу, з яким нещодавно звернулися до Стокгольмського арбітражу. Вітренко нагадує, що компанія вимагає від “Газпрому” перегляду транзитної ставки і бік збільшення і подала позов на майже 12 млрд дол. США.
“Якщо цей спір ми будемо “врегульовувати” в арбітражі, то практично нереально закінчити до кінця 2019 року. У кращому випадку – до кінця 2020 року”, – зазначає головний комерційний директор.
Однак, він не впевнений, що “Газпром” і Німеччина будуть готові зупинити будівництво Північного потоку-2 до закінчення нового арбітражу.

Довідка Finance.ua

  • 16 липня Президент РФ Володимир Путін запевнив американського президента Дональда Трампа, що Росія готова зберегти транзит газу через Україну після будівництва Північного потоку-2. “Більш того, ми готові продовжити транзитний контракт, який закінчується наступного року, в разі врегулювання спору між господарськими суб’єктами у Стокгольському арбітражному суді”, – сказав Путін.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас