"Укрпошта" заощадила 500 млн грн на закупівлях у Prozorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошта" заощадила 500 млн грн на закупівлях у Prozorro

Фондовий ринок
131
Національний оператор поштового зв’язку “Укрпошта” заощадив 500 мільйонів гривень на закупівлях в системі Prozorro з 2016 року, повідомили в компанії.
“У рамках програми фінансової стабілізації та скорочення витрат особлива увага в компанії приділяється економії коштів на закупівлі. І поточний результат – ще одне підтвердження, що закупівлі в державному секторі можуть бути не лише відкритими, але й ефективними. Ми ретельно відпрацьовуємо всі категорії, і за багатьма основними позиціями наших закупівель – паливо, папір, ІТ-техніка і т. п. – ми зараз маємо найкращі ціни не тільки для держсектора, але і для ринку в цілому. Для цього довелося провести дуже велику роботу і змінити ставлення до наших закупівель не тільки постачальників, але і внутрішніх замовників, але результат того вартий. Зекономлені гроші ми активно інвестуємо в розвиток”, – зазначив в. о. генерального директора “Укрпошти” Ігор Смілянський.
За його словами, приміром, нові авто “Укрпошти” купуються в середньому за ціною на 15-20% нижчою за ринкові, таким чином за два роки компанія оновила шосту частину всього свого автопарку.
Як нагадали в компанії, “Укрпошта” першою серед держпідприємств почала здавати в оренду нерухомість через “Prozorro.Продажі”. За результатами проведення аукціонів стартова ціна оренди приміщень зросла в середньому в 3 рази.
Загальний дохід від передачі в оренду нерухомості, не задіяної у виробничому процесі компанії, з вересня 2017 склав більш ніж 20 мільйонів гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас