ОПЕК залишиться ключовим виробником нафти в світі до 2040 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК залишиться ключовим виробником нафти в світі до 2040 року

Енергетика
217
Країни-члени ОПЕК збережуть свою роль в якості основних постачальників нафти на світовий ринок до кінця 2040 року, хоча видобуток в державах, що не входять до картелю, сприятиме забезпеченню достатнього обсягу поставок в період до 2030 року, повідомляється в довгостроковому прогнозі Wood Mackenzie.
Аналітики дослідницької компанії очікують, що виробництво нафти і конденсату в 48 континентальних штатах США (Lower 48) продовжить підвищуватися в середньостроковій перспективі і стабілізується в районі понад 11 млн барелів на добу (б/д) в середині-кінця 2020 рр. Після того як видобуток в США досягне піку, загальний обсяг виробництва в країнах не-ОПЕК сповільниться і почне скорочуватися після 2030 року.
Попит продовжить рости і добереться до пікового значення в середини 2030-х рр., в результаті галузь повинна буде шукати все більш дорогу нафту для нівелювання падіння видобутку на старих родовищах. У зв’язку з цим для балансування ринку в довгостроковій перспективі буде все більше підвищуватися залежність від продовження розробки ОПЕК наявних запасів.
Бразилія і Канада будуть підтримувати зростання поставок з країн не-ОПЕК в середньостроковій перспективі. Видобуток в Бразилії буде щорічно підвищуватися в середньому на 130 тис. б/д – до 2030 року, Канада в наступне десятиліття наростить виробництво на 750 тис. б/д.
Видобуток в Росії буде збільшуватися на початку 2020-х рр. після скасування обмежень на виробництво, перш ніж повернутися до зниження, прогнозують експерти. Ряд регіонів зі зрілими родовищами, таких як Північне море, зможуть зберегти рівень видобутку до середини 2020-х рр.
Приблизно з цього моменту на ринок почнуть надходити значні обсяги нафти з боку нових виробників, включаючи Гайану, Уганду і Кенію (в сукупності до 700 тис. б/д). Це допоможе компенсувати структурне зниження видобутку “старих” виробників, особливо в Китаї, Індонезії, Колумбії і Мексиці – приблизно на 2 млн б/д до 2030 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас