Долар дешевшає до євро, дорожчає до ієни в очікуванні виступу Пауелла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає до євро, дорожчає до ієни в очікуванні виступу Пауелла

Валюта
407
Долар США дешевшає відносно євро на торгах у понеділок і дорожчає відносно ієни.
Увага ринку на цьому тижні спрямована на заяви глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла: у вівторок він виступить в банківському комітеті Сенату, а в середу – в комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу.
Піврічний звіт щодо кредитно-грошової політики, оприлюднений Федрезервом у п’ятницю, показав, що американський центробанк оптимістично оцінює перспективи економіки, не дуже стурбований загрозою торговельних суперечок і має намір продовжувати підвищення базової процентної ставки.
Зростання апетиту до ризику на цьому тлі призвело до скорочення попиту на активи “тихої гавані”, пише газета Financial Times. Ієна минулого тижня подешевшала на 1,7% відносно американської валюти і продовжує слабшати в понеділок.
Курс долара до ієни піднявся в ході торгів до 112,41 ієни проти 112,38 ієни в п’ятницю. Пара євро/ієна торгується на рівні 131,57 ієни в порівнянні з 131,32 ієни на закриття попередньої сесії.
Вартість євро до долара збільшилася до $1,1703 з $1,1685 за підсумками торгів у п’ятницю.
Курс юаня до долара піднявся на 0,1%, до 6,6866 юаня/$1 в порівнянні з 6,6916/$1 на закриття попередніх торгів після публікації статданих з КНР.
Зростання ВВП Китаю в другому кварталі 2018 року сповільнилося, як і очікував ринок, до 6,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомило в понеділок Державне статистичне управління КНР.
Три попередні квартали зростання ВВП фіксувалося на рівні 6,8%, Динаміка показника за другий квартал збіглася з очікуваннями аналітиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас