ZTE очікує в I півріччі на збиток у понад $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ZTE очікує в I півріччі на збиток у понад $1 млрд

Фондовий ринок
168
Китайський виробник телекомунікаційного обладнання ZTE Corp. оголосив про те, що за підсумками першого півріччя отримає збиток через санкції з боку США.
Як повідомляється в попередній звітності компанії, збиток може скласти від 7 млрд юанів до 9 млрд юанів ($1,05-1,34 млрд) в порівнянні з прибутком у розмірі 2,3 млрд юанів, отриманим за аналогічний період минулого року. У розрахунку на акцію збиток оцінюється в діапазоні 1,67-2,15 юаня проти прибутку в 0,55 юаня роком раніше.
Раніше ЗМІ повідомляли, що ZTE незабаром зможе відновити закупівлі продукції американських компаній – після того, як компанія перерахує на цільовий депозитний рахунок решту $400 млн в рамках сплати штрафу за минулі порушення.
ZTE була оштрафована владою США на $1,4 млрд за порушення режиму санкцій стосовно Ірану і Північної Кореї. Як покарання міністерство торгівлі США ввело семирічну заборону на закупівлю ZTE продукції американських технологічних компаній, що, по суті, означало для неї припинення бізнесу.
Після цього компанія провела переговори з урядом США і погодилася виконати низку умов в обмін на пом’якшення санкцій. Зокрема, ZTE провела масштабні зміни в керівництві, включаючи призначення нового головного виконавчого директора. У компанії також буде створена команда в сфері комплаєнс з числа співробітників, обраних американською стороною.

Довідка Finance.ua

  • ZTE постачає телекомунікаційні системи, мобільні пристрої і корпоративні технологічні рішення для компаній, споживачів і операторів зв’язку. Китайська компанія посідає п’яте місце за обсягом виручки серед світових виробників телекомунікаційного обладнання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас