На підготовку до зими на місцях витрачається замало коштів - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На підготовку до зими на місцях витрачається замало коштів - Зубко

Енергетика
114
Місцеві бюджети витрачають недостатньо коштів на підготовку до нового опалювального сезону. Цього року на підготовку до зими виділено з бюджетів 3% коштів, проти близько 20% у попередні роки. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.
“Ми вже працюємо з місцевим самоврядуванням щодо підготовки до нового опалювального сезону. Ми наголошуємо на тому, що сьогодні місцеві бюджети витрачають недостатньо коштів на цю підготовку. Сума в 11 мільярдів, яка виділена в бюджетах — недостатня. Якщо порівняти минулі роки, коли виділялося до 20% з бюджету на підготовку до зими, то сьогодні — 3%”, — сказав Зубко.
Урядовець підкреслив, що завдяки фінансовій децентралізації сьогодні на місцях ремонтуються дороги, фонтани, тротуари, будуються парки. Але головне питання — питання критичної інфраструктури (теплопостачання, водопостачання, водовідведення). Ті речі, які відбуваються не тільки з точки зору ремонту обладнання, а й питання вибудовування взаємовідносин місцевої влади з “Нафтогазом”. Вони повинні бути врегульовані в літні місяці — підготовлене обладнання, підготовлена соціальна інфраструктура тощо.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас