Зубко повідомив, хто відповідатиме за підготовку до зимового сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко повідомив, хто відповідатиме за підготовку до зимового сезону

Енергетика
198
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в Україні, регулює лише 47 підприємств теплопостачання.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує його прес-служба.
«Ще раз наголошую, в уряді немає крану, який відкриває тепло. Завдання уряду – передати можливості, повноваження, ресурс на місця і побудувати взаємовідносини між суб’єктами на ринку, щоб не було суперечок. Тому сьогодні ми вирішуємо питання щодо реструктуризації боргів ТКЕ, які були створені в попередні роки. Також це питання регуляторної політики і тарифоутворення. На сьогодні тільки 47 підприємств теплопостачання залишилося в регуляції НКРЕКП. Все інше і тарифи ми передали на місця», – зазначив Зубко.
Він заявив, що за невчасну підготовку органів місцевого самоврядування до опалювального сезону обов’язково має бути введена відповідальність. І у цьому контексті дуже важливим є ухвалення парламентом закону про державний нагляд.
«Ми вже третій місяць поспіль ведемо дуже важкі переговори з усіма асоціаціями міст, обласних рад, сільських рад, ОТГ щодо введення закону про державний нагляд. Ми повинні як держава контролювати, по-перше, делеговані повноваження: яким чином надається якість освіти, охорони здоров’я, соціальних послуг, в житлово-комунальній сфері тощо. Тому ще раз підкреслю, це не питання контролю за використанням коштів на місцях, а в першу чергу – ефективність і забезпечення безпосередньо якості послуг», – наголосив Зубко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас