Державний завод винен колишньому банку Януковича понад 100 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державний завод винен колишньому банку Януковича понад 100 мільйонів

Фондовий ринок
255
Державний завод “Маяк” за рішеннями судів має повернути Всеукраїнському банку розвитку в особі Фонду гарантування вкладів фізосіб 118,3 мільйона гривень боргів.
Про це йдеться в судових матеріалах, повідомляє проект “Марлін”.
У кінці грудня 2017 року Господарський суд Києва вирішив стягнути з державного заводу на користь банку 68 мільйонів гривень заборгованості за тілом кредиту, 25,3 мільйона гривень заборгованості з процентів і 25 мільйонів гривень пені.
Додатково завод має сплатити 240 тисяч гривень судового збору.
Повідомляється, що завод “Маяк” взяв кредит в розмірі 2,8 мільйона доларів під 12% річних ще в серпні 2014 року, але не мав змоги віддати гроші.
У березні Київський апеляційний господарський суд відмовив заводу “Маяк” в апеляції через неспроможність останнього сплатити 360 тисяч гривень судового збору. Представники заводу пояснили відсутність грошей скрутним фінансовим становищем та арештом коштів у кримінальних провадженнях, які тривають паралельно з господарським спором.
У кінці травня Верховний суд залишив рішення апеляційного суду без змін. Під час розгляду касації представники заводу повідомили, що заборгованість призведе до банкрутства “Маяка”, хоча останній є підприємством оборонного призначення і має стратегічне значення для економіки та безпеки держави.
Таким чином, державний завод має сплатити понад сто мільйонів гривень.
В червні справа отримала новий поворот. До суду звернулася приватна фірма ТОВ “Агат” як правонаступник Всеукраїнського банку розвитку.
Представники приватної фірми повідомили про укладений в лютому 2018 року з банком договір, на підставі якого до ТОВ “Агат” перейшло право вимоги багатомільйонного боргу до державного заводу “Маяк”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас