Організатори схем з "єврономерами" отримували сотні мільйонів доларів за рік - Назаренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Організатори схем з "єврономерами" отримували сотні мільйонів доларів за рік - Назаренко

Технології&Авто
1025
Після прийняття законів щодо “єврономерів” припиниться незаконний бізнес ввезення автомобілів на єврономерах. Таку думку в ефірі телеканалу 112.Україна висловив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.
За його підрахунками, “схемники” отримували сотні мільйонів доларів.
“Якщо ви зайдете на сайти фірм, які організовували таке ввезення автомобілів на “євробляхах”, їхні послуги коштують 1-1,5 тис. євро. Сюди входить пошук машини, наприклад, з Німеччини, постановка на облік в литовську фірму, яка, на насправді, належить українцям, доставка її в Україну за допомогою “верблюда”, оплата послуг цього “верблюда”. І все це обходилося українцям в кругленьку суму. Тепер, якщо за офіційними даними 425 тис. “євроблях”, давайте помножимо на 1 тис . євро – 425 млн євро, – підрахував Назаренко.
Після прийняття законів можна буде ті ж 1,5 тис. євро заплатити в бюджет. “Тож кому українець понесе ці гроші? Невже цим схемникам?” – поставив риторичне запитання голова ВААІД.
Також він вважає, що ці схеми не могли бути без прикриття або лобі в парламенті чи уряді.
“Певні люди кришували цей бізнес, заробляли величезні гроші. Зараз цей “євробізнес” припиниться”, – заявив Назаренко.
Він розповів, що вночі йому дзвонили народні депутати і заявляли, що якщо і в п’ятницю законопроект про зниження податків на імпорт авто не буде проголосований, то багато хто з них готові назвати прізвища “євробляхобізнесменів”, які на словах за зниження податків, а насправді є власниками “литовських фірм” з тисячами зареєстрованих авто.

Довідка Finance.ua

  • У першому читанні 13 липня Верховна Рада прийняла зміни до податкового і митного кодексів, які стосуються автомобілів з іноземною реєстрацією.
  • Даними документами змінюється формула акцизу. Тепер він буде обчислюватися так: базові ставки акцизного податку будуть такими: EUR50 – для автомобілів з бензиновим двигуном, EUR75 – з дизельним, вони множаться на об’єм двигуна (якщо 2-літровий двигун – множиться на 2) і множиться на кількість років, що становлять вік автомобіля.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас