Українці стали рідше їздити за кордон на сезонну роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали рідше їздити за кордон на сезонну роботу

Особисті фінанси
1009
Українські працівники стали рідше вирушати за кордон за “сезонними грошима”, оскільки роботи зі збирання овочів і ягід багато і в Україні.
Система оплати така сама, як і скрізь – скільки зібрав, стільки й отримав, а сезон триває до пізньої осені, повідомляє Сьогодні.
При цьому на умови праці працівники теж не скаржаться.
“Не почуваєся рабом, тут ставлення хороше. Мені в перший же день стало погано – мене на поле не відпускали. Відразу в посадку відвели, відразу ліки, відразу викликали лікаря”, – зазначила працівниця Валерія Мішутіна.
Зокрема, на смородині, собівартість якої значно нижча, ніж у чорниці, можна отримати від трьох до семи тисяч гривень.
“Ми їх привозимо на роботу і завозимо з роботи, вчасно, своїм мікроавтобусом. Ми їх в обід годуємо хорошими продуктами власного виробництва, вони можуть вдосталь насититися вітамінною продукцією”, – повідомив директор фермерського господарства Сергій Вахній.
Водночас, українці все більше скаржаться на умови роботи в сусідніх країнах. Зокрема, львів’янин Андрій Ковалишин, який збирав у Польщі лохину, зазначив, що за день роботи і п’ять годин сну він отримав лише 220 гривень. Українець зазначив, що більше туди не поїде.
“Я думав, що трохи легше, і думав, що більше грошей зароблю. Якщо тобі погано, ти йдеш до бригадира, кажеш, що тобі погано – він може тобі не повірити… За найменше порушення українців відразу серйозно штрафують”, – резюмував Ковалишин.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас