Китайська ZTE незабаром відновить закупівлі у США, акції злетіли на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська ZTE незабаром відновить закупівлі у США, акції злетіли на 25%

Фондовий ринок
374
Китайський виробник телекомунікаційного обладнання ZTE Corp. незабаром зможе відновити закупівлі продукції американських компаній, повідомили представники міністерства торгівлі США.
Це стане можливим після того, як компанія перерахує на цільовий депозитний рахунок $400 млн у рамках сплати штрафу за минулі порушення, пише The Wall Street Journal.
Раніше ZTE була оштрафована владою США на $1,4 млрд за порушення режиму санкції відносно Ірану і Північної Кореї. Як покарання Мінторг ввів семирічну заборону на закупівлю ZTE продукції американських технологічних компаній, що по суті означало для неї припинення бізнесу.
Після цього компанія провела переговори з урядом США і погодилася виконати низку умов в обмін на пом’якшення санкцій. Зокрема, ZTE провела масштабні зміни в керівництві, включаючи призначення нового головного виконавчого директора. У компанії також буде створена команда у сфері комплаєнс з числа співробітників, обраних американською стороною.
ZTE поставляє телекомунікаційні системи, мобільні пристрої та корпоративні технологічні рішення для компаній, споживачів та операторів зв’язку. Китайська компанія займає п’яте місце за обсягом виручки серед світових виробників телекомунікаційного обладнання. Вона також випускає повний спектр мобільних пристроїв, включаючи телефони, планшети, мобільні широкосмугові модеми і хот-споти, а також термінали для інтеграції сімейних комп’ютерів. Її продукція реалізується більш ніж в 160 країнах, партнерами компанії є понад 500 операторів зв’язку.
Акції ZTE за підсумками торгів у Гонконгу в четвер зросли на 25%. У Шеньчжені папери подорожчали на максимально можливі 10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас