Цьогоріч світова вартість імпорту продовольства зросте майже на 3% - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цьогоріч світова вартість імпорту продовольства зросте майже на 3% - експерти

Світ
64
За прогнозом Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (FAO), світова вартість імпорту продовольства у 2018 році зросте приблизно на 3 відсотки і становитиме близько 1,47 трильйона доларів.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби організації.
“Цього року світова вартість імпорту продовольства, за прогнозами, зросте приблизно на 3 відсотки і становитиме близько 1,47 трильйона доларів. Щорічний приріст відображає зростання товарообігу риби – цінного продукту, імпортованого в основному розвиненими країнами, – і зернових, що є основним продуктом для багатьох країн з продовольчим дефіцитом і низьким рівнем доходів (LIFDCs)”, – ідеться у повідомленні.
Зазначається, що у загальній структурі експорту 28 відсотків всіх експортних надходжень у групі найменш розвинених країн спрямовується на імпорт продовольства, що майже вдвічі більше, ніж це було в 2005 році.
“Розвинені країни не тільки мають більш високий ВВП на душу населення, але й зазвичай витрачають всього лише 10 відсотків своїх експортних надходжень на імпорт продовольства”, – повідомляє FAO.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас