Apple перегляне контракти на продаж iPhone з японськими операторами зв'язку за рішенням регулятора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple перегляне контракти на продаж iPhone з японськими операторами зв'язку за рішенням регулятора

Фондовий ринок
412
Американській Apple Inc. доведеться змінити контракти з японськими операторами зв’язку на продаж iPhone, оскільки її нинішні практики, на думку місцевих регуляторів, порушують антимонопольне законодавство.
Японська комісія з добросовісної конкуренції (JFTC), антимонопольний регулятор Японії, в середу звинуватила Apple в тому, що компанія зобов’язувала трьох найбільших операторів зв’язку країни субсидувати купівлі iPhone, щоб продавати ці пристрої зі знижкою.
Практика субсидій фактично обмежує конкуренцію, не даючи операторам зв’язку можливості пропонувати користувачам більш низькі ціни на послуги і варіювати тарифні плани, зазначають в JFTC.
Японський регулятор почав вивчати практики роботи Apple в країні в жовтні 2016 року.
У середу він заявив, що розслідування завершено, і Apple уникне покарання, бо погодилася змінити контракти з операторами зв’язку, відмовившись від вимоги про субсидування ними купівель iPhone.
“Ми працюємо над забезпеченням того, щоб наші клієнти мали вибір, приймаючи рішення про купівлю iPhone і тарифного плану для нього. Ми раді працювати в Японії з операторами зв’язку і JFTC, щоб надати клієнтам найкращі варіанти вибору для задоволення всіх їхніх потреб”, – зазначається в повідомленні Apple.
Японська SoftBank уклала з Apple ексклюзивну угоду про продаж iPhone в Японії в 2018 році, і в даний час на iPhone припадає половина всіх смартфонів, що продаються в країні.
Японія для Apple є другим за величиною ринком в Азії після Китаю, на цю країну в 2017 році припало 8% продажів компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас