Меркель відповіла на критику Трампа заявою про незалежну політику ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель відповіла на критику Трампа заявою про незалежну політику ФРН

Світ
506
Канцлер ФРН Ангела Меркель відповіла на заяву президента США Дональда Трампа про те, що Німеччина “повністю контролюється Росією” в зв’язку з будівництвом газопроводу “Північний потік-2”.
“Принагідно, я б хотіла додати, що я сама відчула те, як частина Німеччини контролювалася Радянським Союзом. І я дуже рада, що сьогодні ми об’єднана і вільна Німеччина. І тому ми можемо сказати, що ми можемо проводити свою власну незалежну політику і ухвалювати наші власні рішення”, – сказала А.Меркель журналістам на саміті НАТО.
За її словами, “Німеччина багато в чому зобов’язана НАТО і тому, що об’єднання Німеччини відбулося, що Європа сьогодні об’єднана, має багато спільного з НАТО”.
“Але Німеччина також багато робить для НАТО”, – зазначила А.Меркель.
Вона нагадала, що військовий контингент ФРН є другим за величиною в НАТО, а також те, що Німеччина поставила велику частину військового потенціалу на службу оборонному альянсу і, як і раніше, дуже активно присутній в Афганістані.

Довідка Finance.ua

  • Президент США “розкритикував енергетичну угоду”“:https://news.finance.ua/ru/news/-/430055/strasti-po-severnomu-potoku-2-tramp-nazval-germaniyu-zalozhnikom-rf між Берліном і Москвою і заявив, що Росія контролює Німеччину за допомогою енергетичних ресурсів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас