Toyota створює перший водневий катамаран (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota створює перший водневий катамаран (фото)

Технології&Авто
1039
Місія проекту Energy Observer – довести ефективність автономного плавання на судні, що використовує для руху виключно альтернативні джерела енергії, а також продемонструвати безпеку суден такого типу для екології планети. Під час плавання екіпаж катамарана на практиці перевірить ефективність технологій, що закладають основу альтернативної енергетики майбутнього, і вивчить можливість їх застосування в промислових масштабах.
Energy Observer – перше в світі автономне судно з нульовими викидами парникових газів та шкідливих речовин в атмосферу. Його видатні екологічні характеристики досягнуті завдяки використанню енергії сонця та вітру в поєднанні з електроенергією, згенерованою установкою на водневих паливних елементах. Водень для енергетичної установки виробляється безпосередньо на борту судна прямо з морської води.

Подорож являє собою досить складне випробування: протягом шести років екіпажу під керівництвом Віктор’єна Ерусара і Жерома Делафоса належить протестувати можливості нових енергетичних технологій в екстремальних умовах плавання у відкритому океані на першому в світі автономному судні. Зараз судно знаходиться в Середземному морі, в наступному році Energy Observer досягне берегів Північної Європи, а в 2020 катамаран прибуде в Японію до відкриття літніх Олімпійських ігор в Токіо.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас