Лукашенко підписав указ про електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко підписав указ про електромобілі

Технології&Авто
2424
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ “Про стимулювання використання електромобілів”.
Про це повідомили в прес-службі глави держави.
“Документом передбачаються заходи, спрямовані на стимулювання попиту на електромобілі, а також створення зарядної та сервісної інфраструктури”, – йдеться в повідомленні.
У ньому уточнюється, що указом передбачено звільнення від сплати мита за видачу дозволу на допуск електромобілів до участі в дорожньому русі; податку на додану вартість при ввезенні на територію Білорусі зарядних пристроїв, вироблених на території країни.
“Державним оператором зі створення і розвитку зарядної мережі для електромобілів в Білорусі виступить РУП “ПО “Белоруснефть”, яке забезпечить розробку і реалізацію відповідної програми”, – повідомили в прес-службі.
Наприкінці літа минулого року О. Лукашенко особисто протестував останню модель Tesla і заявив, що в республіці необхідно негайно реалізувати подібний проект. В даний час Національна академія наук готує зразок повністю білоруського електромобіля.
Говорячи про автомобіль Tesla, який він тестував, О. Лукашенко сказав: “На ньому можна з будь-якою швидкістю їхати. Чесно зізнаюся: проїхав 280 км/год і злякався, що він може злетіти. Літак злітає і сідає з такою швидкістю. Дуже хороший автомобіль”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас