Частку РФ у проекті заводу ядерного палива в Україні хоче викупити Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частку РФ у проекті заводу ядерного палива в Україні хоче викупити Китай

Фондовий ринок
638
Китайська компанія China Nuclear Fuel Corporation висловила зацікавленість у викупі російської частки (50% мінус 1 акція) в проекті будівництва заводу ядерного палива на території України.
Крім того, інвестор покриє витрати України, які були раніше здійснені на фінансування будівництва заводу, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
“З метою залучення інвестицій для фінансування будівництва заводу з виробництва ядерного палива в Україні, в 2015-2016 роках проведено переговори з передбачуваними інвесторами зі створення виробництва ядерного палива в Україні, зокрема з China Nuclear Fuel Corporation (Китайська Народна Республіка), яка запропонувала організувати спільне виробництво ядерного палива для потреб українських АЕС. Передбачається, що китайська сторона викупить акції АТ “ТВЕЛ” в повному обсязі і забезпечить повне фінансування проекту”, – йдеться в повідомленні.
У червні 2018 року від керівництва компанії China Nuclear Energy Industry Corporation надійшло запрошення про проведення тристоронніх переговорів Україна – Китай – Росія з приводу участі китайської сторони в реалізації проекту будівництва заводу з виробництва ядерного палива на території України.
“У ході переговорів планується обговорити умови участі китайської сторони в реалізації проекту, викупу частки акцій АТ “ТВЕЛ” і визначення першочергових кроків співпраці”, – додали в Міненерговугілля.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас