Китай підвищив ціни на бензин і дизпальне на максимум від початку 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай підвищив ціни на бензин і дизпальне на максимум від початку 2018 року

Енергетика
794
Китай з вівторка підвищив роздрібні ціни на бензин і дизельне пальне на найзначнішу величину з початку поточного року, повідомляє агентство “Сіньхуа”.
Державний комітет у справах розвитку і реформ КНР прийняв рішення збільшити вартість тонни бензину на 270 юанів ($40,8) і дизпалива – на 260 юанів ($39,3) через подорожчання нафти на міжнародному ринку. Таким чином, роздрібна ціна одного літра пального підвищується приблизно на 0,2 юаня.
КНР переглядає вартість нафтопродуктів на внутрішньому ринку кожні 10 робочих днів, з огляду на тенденції зростання або зниження цін на нафту на глобальному ринку. Вартість автомобільного пального змінюється, якщо амплітуда коливання нафтових котирувань у світі перевищує 50 юанів за тонну.
До нинішнього різкого підйому ціни на пальне були знижені два рази поспіль.
Держкомітет вимагає від трьох провідних нафтових компаній країни – PetroChina, Sinopec і CNOOC – належним чином організувати виробництво і транспортування нафтопродуктів, гарантувати стабільність ринкових поставок і суворе дотримання державної цінової політики.
Комітет зараз ретельно стежить за роботою механізму ціноутворення, а також має намір відповідно до змін ситуації на зовнішньому і внутрішньому ринках нафти удосконалювати його.
Китай в 2017 році шість разів знижував і одинадцять разів збільшував ціни на автомобільне пальне.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас