Під Києвом на місці аеродрому побудують міжнародний аеропорт за €52 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під Києвом на місці аеродрому побудують міжнародний аеропорт за €52 млн

Фондовий ринок
1777
Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс планує створити міжнародний аеропорт. Орієнтовна вартість створення аеропорту складе €52 млн.
Про це повідомив директор комплексу Сергій Кандауров.
“Сподіваюся, що аеродром найближчим часом стане аеропортом. У п’ятницю в Міністерстві інфраструктури відбулася нарада, де розглядалися перспективи розвитку авіації в Україні”, – сказав він.
Також Кандауров зазначив, що на нараді було презентовано пре-ТЕО створення мультимодального транспортного вузла в Білій Церкві.
“Наявність автотраси, залізниці та аеродрому робить цей вузол дуже перспективним для перевалки вантажу та ін.”, – додав він.
За його словами, аеродром звернувся до Кабміну з проханням відкрити пункт пропуску через кордон на аеродромі, що дозволить підприємству розвивати аеропорт. Кандауров додав, що аеродром безпосередньо межує з митним постом Біла Церква.
“Технічні характеристики нашої злітно-посадкової смуги дозволяють приймати літаки Боїнг. Щороку з Білоцерківського району за кордон літає понад 218 тис. осіб. В один кінець, стільки ж в інший. Один рейс Боїнг 737 – це 120 тис. пасажирів на рік і 1000 тонн вантажу. Сподіваємося, проект буде просуватися в найближчі рік-два”, – зазначив директор білоцерківського аеродрому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас